Klant beoordeling
189 reviews
9

Vliegenbestrijding

last van Vliegen? Laat BestrijdingsGilde je helpen!

Vind een lokale bestrijder of bel direct!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
Vliegen

Vliegen

De huisvlieg noemen we ook wel kamervlieg. Het is de vlieg die we het meeste in woningen tegenkomen. Maar het is ook de vlieg bij uitstek die de meeste overlast geeft. De huisvlieg is een tweevleugelig insect. Overal ter wereld wordt deze vlieg waargenomen. De huisvlieg maakt weinig geluid, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht.

Vind een Vliegenbestrijder in de buurt

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
 • De huisvlieg is een veelvoorkomende vlieg in Nederland.
 • Soms wordt de huisvlieg verward met de kleine kamervlieg, onterecht want deze is een stuk kleiner.
 • De huisvlieg is een rasechte alleseter. Dierlijk en plantaardig voedsel nemen ze graag tot zich. Voor rottend voedsel hebben ze ook een grote voorkeur.
 • Vliegen kun je weren, verjagen of bestrijden met bestrijdingsmiddelen.
 • Bij een vliegenplaag doe je er goed aan een ongediertebestrijder in te schakelen.

Alles wat je moet weten over de huisvlieg

De huisvlieg noemen we ook wel kamervlieg. Het is de vlieg die we het meeste in woningen tegenkomen. Maar het is ook de vlieg bij uitstek die de meeste overlast geeft. De huisvlieg is een tweevleugelig insect. Overal ter wereld wordt deze vlieg waargenomen. De huisvlieg maakt weinig geluid, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht. De voortbrenger van dat harde en indringende zoemgeluid, is toch echt de bromvlieg. 

De huisvlieg of kamervlieg is grotendeels zwart van kleur, de bolle grote ogen zijn donkerrood en bestaan uit een groot aantal kleinere suboogjes. De ogen van de vlieg worden ook wel samengestelde ogen genoemd en bestaan uit ongeveer 4000 kleine individuele oogjes die met een naam waar je je tong over breekt, de ‘ommatidiën’ worden genoemd. Het achterlichaam is geel. De vlieg heeft ook antennes op zijn kop, 3 paar poten en ook een paar vleugels zitten aan het borststuk. De huisvlieg heeft een gemiddelde lengte van 7 millimeter. Je kunt een huisvlieg onderscheiden ten opzichte van andere vliegen door zijn relatief grote lichaamslengte en drie donkere lengtestrepen op de bovenkant van het borststuk. De lichtere plekjes die zich aan de vleugelbasis bevinden zijn kenmerkend voor de vlieg.

Vliegen kom je op regelmatige basis tegen in huis, en ze zijn er in alle soorten en maten. Voordat je een vlieg kunt bestrijden zul je eerst moeten weten om welke soort het gaat. Want elke vlieg vereist een andere bestrijdingsaanpak. In ieder geval kun je zorgen dat vliegen buiten de deur blijven door horren voor de ramen te plaatsen. Hiermee kun je de grootste overlast afwenden. Werkt dat niet voldoende? Dan kun je een beroep doen op een professionele bestrijder.

De kamervlieg ken je ook wel als de huisvlieg. De wetenschappelijke naam is Musca Domestica en ze leven voornamelijk in huis.

De huisvlieg wordt vaak verward met de kleine kamervlieg. Deze laatste is echter een stuk kleiner. Vliegen mogen dan klein van stuk zijn, ze kunnen echter grote overlast veroorzaken. Zeker wanneer ze met veel in zwermen vliegen. Sommige vliegsoorten, waaronder de malariamug, kunnen zelfs tot levensgevaar leiden. Gelukkig komen die in Nederland vooralsnog niet voor.

Fruitvliegjes, muggen en klustervliegen

Fruitvliegjes

De fruitvlieg, ook wel bekend onder de naam bananenvlieg, is berucht. Maar over het algemeen niet ter goeder naam en faam bekend. De fruitvlieg heeft een aantal chromosomen die erg groot zijn. De vlieg wordt daarom veelvuldig ingezet voor onderzoek. De fruitvlieg is oorspronkelijk afkomstig uit Afrika, maar kwamen duizenden jaren geleden al naar Europa en Azië. Zoals de naam al weggeeft, voedt de vlieg zichzelf met gistend fruit. Fruitvliegjes worden als een magneet naar fruit en alcohol getrokken en ook koffie en zuiveldrank zijn erg geliefd. Fruitvliegjes worden vaak aangemerkt als een plaaginsect. Ze verspreiden zich pijlsnel.

Muggen

De mug valt net als de vlieg ook onder de tweevleugeligen. Muggen leven voornamelijk van nectar en allemaal hebben ze een kleine zuigsnuit. Het grootste deel van de muggen is niet in staat om te bijten met deze snuit. Daartoe is alleen de steekmug in staat, zoals de malariamug en de langpootmug. Beiden kunnen ze zorgen voor overlast en ziektes. Als een mug in ruststand verkeert, kunnen de achterpoten het trillen van naderende vijanden gewaarworden. Een vrouwtjes mug leg haar eitjes bij voorkeur op een plek met stilstaand water. Die combinatie van stilstaand water en warmte kan echter een ware muggenplaag veroorzaken. Dit heb je misschien in het klein weleens gezien in je tuin, bij bijvoorbeeld een regenton of een vijver.

Klustervliegen

Veel mensen hebben overlast door klustervliegen. Dit zijn kleine donkergroene vliegen die je meestal tegenkomt in de herfst. Deze vliegen verstoppen zich in gebouwen om daar te overwinteren en zitten dan voornamelijk stil. Ze leggen hun eitjes veelal in de aarde. Klustervliegen voelen zich sterk aangetrokken door licht. Overal waar ze komen laten ze feromoonstof achter. Dat is handig voor deze vlieg, want daardoor vinden ze  gemakkelijk de weg terug naar dezelfde plek om daar te kunnen overwinteren. De klustervlieg begeeft zich vaak in grote zwermen. Deze zwermen kunnen veel overlast veroorzaken. Een professional heeft de kunde in huis om de klustervlieg uit jouw woongebouw te verdrijven.

Ik heb last van vliegenoverlast. Wat kan ik doen?

Er zijn verschillende manieren om vliegenoverlast buitenshuis aan te pakken. Probeer in de eerste plaats te anticiperen op het probleem door te zorgen dat er geen zaken in de tuin liggen die vliegen aantrekken Maai ook het gras geregeld, want vliegen houden van hoog gras. Stilstaand water trekt tevens vliegen aan. Net als rottend fruit en composthopen. Door deze zaken te verwijderen zul je merken dat ook het aantal vliegen afneemt.

Blijf je toch last houden van vliegen? Dan zit er niets anders op dan grover geschut inzetten. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan het plaatsen van vleesetende planten in je tuin? Of de kortste klap: schakel een ongediertebestrijder in!

Sidebar Offerte

Maak direct een afspraak!

Maak direct een afspraak met een ongedierte bestrijder bij jou in de buurt voor een goed advies voor het bestrijden van ondegedierte. Onze bestrijder komt graag bij jou langs voor een inspectie.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF

Klanten beoordelen ons met een 9 

Wat anderen van ons vinden

BestrijdingsGilde heeft mij goed geholpen met het vinden van een lokale ongedierte bestrijder bij mij in de buurt.
 • Ik liep al 6 maanden met klachten, ik had al 2 andere bedrijven laten komen maar die konden niets vinden. Dankzij BestrijdingsGilde ben ik na 3 behandelingen gelukkig bedwants vrij.
  Jamy Koetsier
  Ik had in de ochtend gebeld en in de middag waren ze er al. Super service en nette mensen.
  Maarten Steivers
  Dit bedrijf heeft mij en mijn dochtertje supersnel van ons muizen probleem afgeholpen, al binnen 30 minuten na mijn telefoontje waren ze ter plaatse
  Claudia Di Marco
Last van ongedierte?
Bel ons direct!
Klant waardering
9
189 reviews
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram