Klant beoordeling
189 reviews
9

Muizenbestrijding

last van Muizen? Laat BestrijdingsGilde je helpen!

Vind een lokale bestrijder of bel direct!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
Muizen

Muizen

Kleine kraaloogjes en een vertederend spits snoetje: het schattige voorkomen van de muis is echt zijn charme offensief. Maar zodra een muis met zijn hele familie al je bezittingen op zolder aanvreet, dan is schattig over het algemeen niet het woord dat je in de mond neemt.

Vind een Muizenbestrijder in de buurt

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF

Muizen zijn heel actieve knaagdieren, ze eten vrijwel alles.

  • Muizen planten zich supersnel voort.
  • De huismuis is op zoek naar warmte en een veilige leefomgeving. Jouw woning kan dus zomaar zijn nieuwe verblijfplaats worden.
  • Muizen bouwen nesten van gevonden restafval alsook afgeknaagd materiaal.
  • Een muizenplaag zorgt voor grote (knaag)schade, maar is ook slecht voor de gezondheid.
  • Heb je een muizenplaag? Een professionele bestrijder helpt je van het probleem af.
  • Voorkom aanbod van voedsel. Bewaar voedingsmiddelen altijd in afgesloten bakken.
  • Ruim rommel in en rond je huis op. Stapels met spullen vormen en ideale leefomgeving voor muizen.

Alles wat je moet weten over muizen

De huismuis kom je het meeste tegen in woningen. Je herkent de huismus aan zijn zachte bruingrijze vacht. Vaak met een witgekleurde tekening op zijn buik. De huismus is om en nabij de 7 tot 10 centimeter lang. Zijn pootjes tellen 5 tenen. De in verhouding lange staart van de huismus is net zo lang als zijn lichaam. Zwarte kraaloogjes, grote opstaande oren en een spits snuitje zorgen voor dat herkenbare muizenuiterlijk. Een muis heeft vier snijtanden, die continu blijven doorgroeien. Om te zorgen dat te lange tanden hem niet in de weg zitten, maar ook om zijn gebit sterk en scherp te houden, is het noodzakelijk voor de muis om te knagen.

De muis leeft dichtbij de mens. Logisch: hier zijn ze meestal verzekerd van voedsel. Muizen mogen dan qua uiterlijk veelal op elkaar lijken, toch heerst er binnen een groep muizen een duidelijke rangorde. Heb je ooit muizen in je woning gehad, dan is het je vast niet ontgaan dat ze voornamelijk ’s nachts actief zijn. Hun nachtelijke activiteiten gaan vaak gepaard met enig tumult. De huismuis overleeft gemakkelijk in zware omstandigheden en heeft dan ook voor hetere vuren gestaan dan een huisbaas die korte metten met de muizenfamilie probeert te maken.

Muizen resideren graag in onze warme woningen, die zijn doorspekt met voedsel. Andersom is die vreugde vaak niet een gedeelde emotie wanneer er last is van muizenoverlast in een huis, winkel, fabriek of boerderij. Een muis is zeer voorzichtig en zal vaak dicht bij zijn nest in de buurt blijven. Verder dan 4 meter van zijn nest komt-ie eigenlijk niet. Een ongediertebestrijder zal er dan soms aan te pas moeten komen, want van een echte muizenplaag ben je over het algemeen niet snel af.

Muizen kunnen zich onwijs snel voortplanten. De huismus kan maar liefst 10 keer per jaar jongen krijgen. Ook het maken van meerdere muizennesten is een peulenschil voor de muis. Een vrouwtje draagt 3 weken 2 tot 12 jongen. Deze jongen worden naakt, blind en doof geboren. De jongen krijgen na 1,5 week al wat donshaar. Na 2 weken opent hij zijn ogen en moedermelk is dan al snel geen eerste levensbehoefte meer. De jongen staan dus al snel op eigen benen, na zes weken zijn ze al geslachtsrijp en je begrijpt nu waardoor het muizenprobleem zo snel kan expanderen. De huismuis blijft ongeveer een jaar in leven. Er is dus een grote kans dat een muizenplaag een groot probleem gaat vormen. Het is vaak noodzakelijk om het probleem uit te laten doven door bestrijding van de muizenplaag.

Muizen bestrijden in huis

Muizen zijn niet kieskeurig als het aankomt op het uitzoeken van een woning: als ze er maar in kunnen geraken! Dat zal ze meestal niet heel moeilijk afgaan, want muizen hebben een flexibel skelet. Het skelet van de muis leent zich perfect om zich door de meest onmogelijk smalle gaatjes en kieren naar binnen te worstelen. Ga maar na: een opening van 6 millimeter volstaat al voor de muis. Als er ook nog voldoende voedsel te vinden is, kun je ervan uitgaan dat de muis niet van plan is zijn verlies te nemen. Het minste wat je kunt doen om een muizenplaag te voorkomen is je huis schoon houden en misschien wel het belangrijkst: voedsel bewaren in dozen en bakken.

Aanwezigheid van muizen kun je herkennen aan een aantal tekenen:

Aan een aantal dingen verraden dat je muizen in je woning hebt: een sterke geur die doet denken aan muskus, is een eerste kenmerk. Het is muizenurine dat zorgt voor dit penetrante luchtje. Maar dit is niet zonder reden: de geur wordt ingezet om de muis zijn territorium af te bakenen. De geur is dan ook het sterkst in de buurt van een muizennest. Hoor je ´s nachts knagende geluiden? Kan kloppen: de muis wordt in de nachten actief. Muizen zijn niet kieskeurig waar ze hun tanden inzetten. Het doel is puur om hun tanden kort en scherp te houden: het doel heiligt dan ook de middelen. Muizenkeutels verraden ook al snel de aanwezigheid van de muis. Met een aantal van om en nabij de 50 keutels per dag, kun je vaak niet om de aanwezigheid van de muis heen.

Mysterie hoe de muis binnenkomt?

Preventie en duurzame oplossingen

Ingrijpen wanneer muizen in uw gebouw of woning zijn is noodzakelijk. Door op tijd actie te ondernemen kunnen heel wat problemen voorkomen worden. Onze specialisten proberen daarom zoveel mogelijk preventief te werk te gaan, maar soms is het bestrijden van muizen noodzakelijk.
Indien er problemen zijn, passen we zoveel mogelijk duurzame oplossingen toe die niet schadelijk zijn voor mens en milieu.

Is het voor jou ook een regelrecht mysterie hoe de familie muis in je woning is geraakt? Op het eerste oog zijn er in je woning immers geen gapende openingen. Een muis werkt zich heel gemakkelijk een weg naar binnen en komt door de kleinste openingen naar binnen. Via de buitenmuur, ventilatieschachten en roosters, rioleringen, dakgoten en leidingen bijvoorbeeld. Zelfs kieren onder een deur zijn voor de huismuis geen moeilijke opgave. Maar in een woning komen is het probleem niet: de muizen de woning weer laten verlaten vormt het overkoepelende probleem.

Ga zelf de strijd aan

Wil je de muizen die veelvuldig je woning aandoen een halt toe te roepen en ze zelf proberen ze te bestrijden? Muizenvallen en muizengif zijn beproefde methodes om muizen in huis te bestrijden. Tegenwoordig bestaan er ook heel diervriendelijke varianten van muizenvallen waarbij je de gevangen muizen weer levend uit kan zetten. Het zal niet altijd lukken om muizen zelf te bestrijden; misschien is de plaag simpelweg te groot. Een ongediertebestrijder weet precies hoe de muizenplaag bedwongen moet worden.

Schakel een professional in!

Als je de muizenfamilie uit je woning wilt verdrijven, zijn daar meerdere opties voor. Je kunt ze verjagen of vangen en buiten uitzetten. Een professionele muizenbestrijder in de arm nemen zorgt dat je verzekerd bent dat de muizenplaag binnen korte tijd achter je ligt. Doordat de muis zich zo onwijs snel voortplant, is een professional vaak de aangewezen persoon voor deze klus.

Een muis kan verschillende ziektes met zich mee dragen, zoals het hantavirus en leptospirose, maar ook bijvoorbeeld salmonella. Verspreiding verloopt via speeksel, urine en uitwerpselen. Het is dus niet zonder risico wanneer muizen in je woning leven. Vooral wanneer de muizenplaag zich in de keuken heeft gevestigd is besmetting een reëel risico. De kans is nu groter dat besmetting plaatsvindt door middel van door de muizen besmet eten.

Een ongediertebestrijder kan voorkomen dat de muizenplaag blijft aanzwellen. Een groot aantal muizen is namelijk lastig zelf te bestrijden. Kennis over nestplaatsen, verblijfplaatsen en looproutes zullen gunstig zijn voor de bestrijding. Een ongediertebestrijder heeft deze kennis om snel en effectief met de muizenplaag af te rekenen.

Sidebar Offerte

Maak direct een afspraak!

Maak direct een afspraak met een ongedierte bestrijder bij jou in de buurt voor een goed advies voor het bestrijden van ondegedierte. Onze bestrijder komt graag bij jou langs voor een inspectie.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF

Klanten beoordelen ons met een 9 

Wat anderen van ons vinden

BestrijdingsGilde heeft mij goed geholpen met het vinden van een lokale ongedierte bestrijder bij mij in de buurt.
  • Ik liep al 6 maanden met klachten, ik had al 2 andere bedrijven laten komen maar die konden niets vinden. Dankzij BestrijdingsGilde ben ik na 3 behandelingen gelukkig bedwants vrij.
    Jamy Koetsier
    Ik had in de ochtend gebeld en in de middag waren ze er al. Super service en nette mensen.
    Maarten Steivers
    Dit bedrijf heeft mij en mijn dochtertje supersnel van ons muizen probleem afgeholpen, al binnen 30 minuten na mijn telefoontje waren ze ter plaatse
    Claudia Di Marco
Last van ongedierte?
Bel ons direct!
Klant waardering
9
189 reviews
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram