Klant beoordeling
189 reviews
9

Kakkerlakkenbestrijding

last van Kakkerlakken? Laat BestrijdingsGilde je helpen!

Vind een lokale bestrijder of bel direct!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
Kakkerlakken

Kakkerlakken

De kakkerlak (Blattodea) is een insect dat behoort tot de klasse van de ongewervelde, ze behoren tot de geleedpotigen. Kakkerlakken zijn enorm beweeglijk en ontzettend snel ongedierte. Kakkerlakken zijn er al ongeveer 350 miljoen jaar. Ze zijn echte overlevers en kunnen zich ontzettend goed aanpassen aan allerlei levensomstandigheden.

Vind een Kakkerlakkenbestrijder in de buurt

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
 • Kakkerlakken zijn heel snel en meester in het overleven. Maar liefst 350 miljoen jaar bestaan ze al!
 • De Duitse kakkerlak komt het meeste voor.
 • Een kakkerlak lijkt op een bruine kever, maar de meeste kakkerlaken kunnen niet vliegen.
 • De kakkerlak is een alleseter. Ze houden van donkere, warme en vochtige plekken.
 • Kakkerlakken vormen een gevaar voor onze gezondheid.
 • Bestrijding van een kakkerlakkenplaag is pure noodzaak.

Alles wat je moet weten over kakkerlakken

De kakkerlak (Blattodea) is een insect. Kakkerlakken zijn zeer beweeglijk en ook onwijs snel. Ze zijn al ongeveer 350 miljoen jaar oud en dat getuigt er wel van dat ze veel hebben, en ook kunnen doorstaan. Het verbaast je dan waarschijnlijk niet dat ze zich ontzettend goed kunnen aanpassen aan verschillende levensomstandigheden. Ze verschuilen zich graag tegen hun natuurlijke vijanden. Maar aan de andere kant zijn kakkerlakken ook echte alleseters en hun reputatie is niet om over naar huis te schrijven.

Laten we eerlijk zijn: niemand wordt blij van de aanblik van een kakkerlak. Laat staan als je dit insect in je eigen woning aantreft. Nee, een kakkerlak moet het niet van zijn goede naam hebben. Maar even heel rationeel bezien valt het best wel mee met dat afstotelijke uiterlijk. Misschien is het meer de snelheid waarmee het insect zich supersnel van A naar B beweegt. In Nederland komer er verschillende soorten kakkerlakken voor. De meest voorkomende is De Duitse kakkerlak: de gevreesde Blattella Germanica.

Een Duitse kakkerlak is geel tot lichtbruin. Hij wordt ongeveer 10 tot 15 millimeter. Het beestje is vrij plat en op het nekschild bevinden zich twee kenmerkende donkere strepen. Op de kop twee lange antennes of voelsprieten. Het vrouwtje is iets groter dan het mannetje. De rug van het mannetje loopt af in een punt. Beiden seksen hebben vleugels. Op de rug zijn ze over elkaar heen gevouwen. Ze kunnen echter niet vliegen. Misschien ook maar beter: ze zijn immers al zo snel.  Een pasgeboren nimf is ongeveer 2 millimeter lang.

Een kakkerlak stelt geen hoge eisen aan zijn leefomgeving. Een vochtige en warme omgeving geniet wel de voorkeur, als ze het voor het kiezen hadden tenminste. Door hun grote vermogen zich aan te passen overleeft de kakkerlak in veel omstandigheden. Het zijn relatief intelligente beesten. Bij kou verstoppen ze zich gewoon op warme plekjes. En als voeding onverhoopt niet voor het grijpen ligt, kan hij prima een maand zonder.

De kakkerlak plant zich snel voort. Een kakkerlakkenplaag is dan snel een realistische angst. De Duitse kakkerlak heeft alleen al 30 eitjes in het ‘pakket’ zitten. In een half jaar tijd zet een kakkerlak vier tot acht pakketten met eitjes af. De nimfen die uitkomen zijn binnen twee maanden geslachtsrijp. Ze beginnen vrijwel meteen met voortplanten. In zeer korte tijd zal de kakkerlak zoveel nimfen ter wereld gebracht hebben, dat ze die niet meer allemaal bij de naam zou kunnen onthouden. Door het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder reken je af met deze grote familie.

Kakkerlakken kan het niet zoveel schelen wat ze voorgeschoteld krijgen. Of het nu zoet voedsel, zoals fruit is,  afvalresten, huisstof, lijm of uitwerpselen zijn. Het zal de kakkerlak een zorg zijn: het is allemaal welkom.

 

Help, ik heb last van kakkerlakken

Een kakkerlak tegen komen je eigen huis is een nachtmerrie. De hamvraag is: hoe komt een kakkerlak nou eigenlijk in je huis? Dat is simpel, ze kruipen gemakkelijk door de kleinste openingen. Of het kan ook een aandenken aan een reis zijn. Inderdaad, een heel onwelkom aandenken.

Een kakkerlak zal niet zo snel zijn aanwezigheid prijsgeven. Vaak weet je neus de weg, want de geur die kakkerlakken achterlaten is ronduit smerig. Je zal de vieze geur tegenkomen waar de kakkerlakken zich bevinden en het beste wat je nu kunt doen is heel lang je adem inhouden. Het onwelriekende luchtje valt nog het beste te beschrijven als bedorven voedsel. Hardnekkig is het ook: want zie het maar weer eens te verdrijven. Goede luchtverfrisser die daar tegenop kan. Knaagschade is een veelvoorkomend probleem bij kakkerlakken. Verpakkingen van voedsel,  karton, papier en plastic moeten het vaak ontgelden zodat de kakkerlak bij zijn maaltijd komt.

Warme plekken zijn favoriet bij kakkerlakken. Leidingkokers en verwarmingsbuizen beziet de kakkerlak dan ook als een heerlijke zonvakantie. Maar bij gebrek aan beter doen kelders, naden en kieren en de plaatsen waar zich huisvuil bevindt ook prima dienst. Restaurants, bepaalde soorten fabrieken, bakkerijen en hotels lopen ook meer kans op bezoek van een grootschalige kakkerlakkenfamilie. Hij kan zich immers op vele plekjes verschuilen en er staan volop machines die warmte afgeven. Ook is op deze plekken het vinden van voedsel een no-brainer. De eigenaren zijn vanzelfsprekend wat minder blij met dit gegeven.

 

Beter voorkomen dan genezen. Kakkerlak bestrijden.

Wil je kakkerlakken weren? Controleer dan als eerste  of er geen spleten of kieren zijn waardoor een kakkerlak ongemerkt naar binnen kan glippen. Maak meteen maar een rondje door het hele huis. Zorg ook dat de  plekken waar de kakkerlak zich graag verstopt schoon en droog zijn. De keuken en badkamer verdienen wat extra aandacht hierbij. Houd ze schoon en droog. Laat geen etensresten achter in de keuken en droog de muren na het douchen. Goede ventilatie is tevens onontbeerlijk.

Een kakkerlak kun je niet altijd buiten de deur houden, hoezeer je ook je best doet, aan je inspanningen zal het niet hebben gelegen. Als ze eenmaal aanwezig zijn dan sta jeeenvoudigweg 1-0 achter. Maar geen reden tot grote paniek: een professionele ongediertebestrijder kan je prima helpen met de bestrijding. Wacht hier niet te lang mee: een kakkerlak komt vrijwel nooit alleen en staat al snel met meerdere elftallen sterk. Een ware plaag kan je dan behoorlijk teisteren.

Kakkerlakken zijn onhygiënisch insecten. Die beschuldiging is geheel terecht. Kakkerlakken zijn drager van allerlei ziektes en kunnen ook worden overgebracht op mensen.

De kakkerlak is voornamelijk in de nacht bedrijvig. Het ontdekken van zijn aanwezigheid is dan lastig als je niet een nachtmens bent.

Schakel een professional in

Kies je ervoor chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken? Win dan gedegen advies in voordat je tot gebruik overgaat. Bestrijdingsmiddelen kunnen schadelijk zijn voor je eigen gezondheid, maar ook  voor het milieu. Spuitbussen tegen kakkerlakken zijn ook gevaarlijk voor jonge kinderen en huisdieren. Laat ze dus nooit slingeren!

Een kakkerlak doelgericht bestrijden is een lastige klus. Wil je jezelf ervan verzekeren dat de bestrijding in één keer succesvol is, geef de klus dan uit handen aan een professionele ongediertebestrijder. Deze beschikt over het juiste materiaal, de juiste kennis en kunde om de kakkerlak te bestrijden.

Sidebar Offerte

Maak direct een afspraak!

Maak direct een afspraak met een ongedierte bestrijder bij jou in de buurt voor een goed advies voor het bestrijden van ondegedierte. Onze bestrijder komt graag bij jou langs voor een inspectie.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF

Klanten beoordelen ons met een 9 

Wat anderen van ons vinden

BestrijdingsGilde heeft mij goed geholpen met het vinden van een lokale ongedierte bestrijder bij mij in de buurt.
 • Ik liep al 6 maanden met klachten, ik had al 2 andere bedrijven laten komen maar die konden niets vinden. Dankzij BestrijdingsGilde ben ik na 3 behandelingen gelukkig bedwants vrij.
  Jamy Koetsier
  Ik had in de ochtend gebeld en in de middag waren ze er al. Super service en nette mensen.
  Maarten Steivers
  Dit bedrijf heeft mij en mijn dochtertje supersnel van ons muizen probleem afgeholpen, al binnen 30 minuten na mijn telefoontje waren ze ter plaatse
  Claudia Di Marco
Last van ongedierte?
Bel ons direct!
Klant waardering
9
189 reviews
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram