13/04/2021

Muizen verjagen

Soort ongedierte: 

Hoe kun je muizen verjagen uit huis?

Wanneer jij te maken hebt met muizen in huis, is de kans groot dat het om de huismuis gaat. Niet verrassend natuurlijk als je deze naam leest. De huismuis leeft namelijk vaak in de buurt van de mens. Deze muizen komen dan ook geregeld voor in en rondom huizen. De uiterlijke kenmerken van deze muizen soort zijn:Bruingrijze vacht. De vacht op de buik is lichter dan op de rug;Grote ogen en oren;7,5 tot 9 centimeter lang. De staart is vaak net zo lang als de lichaamslengte;Voedt zich voornamelijk met vetproducten en granen.

Als je last hebt van muizen in huis dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk van dit probleem af komen. Uiteraard wil je de muizen wel op een effectieve wijze verjagen. Ondertussen zijn er allerlei middelen en methodes op de markt die je kunt gebruiken om het ongedierte te vangen. Hier kun jij mee beginnen om te proberen om het probleem op te lossen. Natuurlijk hoeft dit niet beslist, het is immers ook een optie om direct een expert in te schakelen om de muizen uit je huis te verjagen. Wacht je hier eerst liever nog even mee en kies je ervoor om het eerst zelf te proberen? Lees dan dit artikel!

Welke methodes werken?

Als je op het internet zoekt naar hoe je muizen kunt verjagen dan zul je allerlei tips vinden. Deze tips zijn natuurlijk goed bedoeld, maar dit hoeft niet te betekenen dat ze ook daadwerkelijk werken. Hieronder zullen de fabels dan ook gescheiden worden van de fabels.

Muizen verjagen met geluid

Muizen verjagen kun je onder andere doen met behulp van een speciaal apparaat. Dit apparaat zal ultrasoon geluid verspreiden. Je zult dit geluid zelf niet horen, maar de muizen wel. Zij houden hier totaal niet van en zullen direct vluchten als ze het ultrasoon geluid horen. Muizen verjagen met geluid is dus zeker een optie. Hierbij is het wel van belang dat het ongedierte daadwerkelijk uit je woning vlucht. Hierdoor zou het best een duur grapje kunnen worden, want hiervoor zul je in principe in alle ruimtes van je huis of pand zo’n apparaat moeten plaatsen. Muizen verjagen geluid kan dus zeker werken, maar het is wel een forse investering.

Muizen verjagen met geur

Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om muizen te verjagen bepaalde geuren. Zo schijnen deze diertjes een hekel te hebben aan de geuren van munt en eucalyptus. Muizen verjagen met geur kun je dan ook doen door een beetje eucalyptusolie of muntolie in een bakje met water te druppelen. Je moet dit bakje vervolgens voor een geruime tijd laten staan. Als het goed is zullen alle muizen dan vluchten uit je huis, al werkt dit helaas niet altijd even goed.

Muizen verjagen met peper

Muizen verjagen met peper behoort daarnaast ook tot de mogelijkheden. Dit doe je door de peper op plekjes te strooien waar de beestjes vaak komen. Hierbij kun je denken aan bepaalde gaatjes of kieren in de muren van je woning, maar het is ook zeker verstandig om de peper op de plinten te strooien. Of dit daadwerkelijk werkt is nog maar de vraag. Ongedierte-experts denken namelijk dat de muizen de peper niet heel erg vinden, ze zullen hooguit even niezen.

Muizen verjagen met uien

Je kunt dus een ultrasoon geluid tegen muizen gebruiken om ze te verjagen, maar online lees je ook vaak de tip dat je uien kunt inzetten voor dit doeleinde. Toch wordt dit een lastige klus. Muisjes houden misschien niet echt van de geur van ui, maar het zal natuurlijk niet echt prettig zijn om te wonen in een huis wat bestrooid is met uien. Daarnaast zal het de muis waarschijnlijk ook weinig doen. De kans is namelijk groot dat de diertjes met een boog om de uien heen lopen, vluchten zullen ze dus zo niet doen.

Muizen verjagen met een kat

Muizen wegjagen, dat is toch wel één van de favoriete bezigheden van een kat. Je zou dus ook zo’n viervoeter kunnen kopen om die kleinere viervoeters te laten vluchten uit je huis. Heel diervriendelijk is het in principe niet, al hangt het er een beetje vanaf wat je kat van plan is om te doen met de muizen. Heeft hij of zij echt een sterk jagersinstinct? De muisjes zullen dan gevangen en opgegeten worden. Andere katten gebruiken het ongedierte juist meer als speelgoed, terwijl sommige katten zelfs helemaal geen interesse hebben in de muizen.

Hoe moet je buiten muizen verjagen?

Natuurlijk zou het ook maar zo kunnen dat je niet in huis last hebt van de muizen, maar juist vooral buiten. De kans is hierbij natuurlijk groot dat je tuin niet volledig uit beton bestaat. Het zal dan lastig worden om de muizen te verjagen. Dit komt doordat het kleine diertjes zijn die zich dus eenvoudig in diverse struiken en planten kunnen verbergen. Alsnog zijn er wel een paar mogelijke oplossingen die je zou kunnen proberen om van je muizenprobleem in de tuin af te komen.

  • Kortwiek de planten en het gras. Hierdoor is het lastiger voor de muizen om zich te verstoppen.
  • Plaats op sommige plekken (diervriendelijke) klemmen. In de buitenlucht is het namelijk verboden om gif te gebruiken.
  • Gooi geen oud brood of vetbollen in de tuin. Dit is heel jammer voor de vogels, maar helaas eten de muizen hier ook maar al te graag van. Door voedsel te plaatsen in je tuin zul je juist alleen maar meer muizen lokken.
  • Houd je tuin vrij van voedselresten en bladafval. Door dit te doen zul je de komst van muizen voorkomen, maar ook andere ongewenste knaagdieren kun je zo vermijden.

Hoe kun je muizen verjagen op een diervriendelijke manier?

Mogelijk wil je graag van de muizen af in je huis of tuin, maar wil je ze niet vermoorden. Dat is hartstikke logisch en gelukkig is dat inmiddels ook zeker mogelijk. Je kunt namelijk een diervriendelijke muizenval kopen. Met een aantal exemplaren van zo’n val is het mogelijk om zelfs tien muizen tegelijkertijd te vangen, terwijl ze dus ook gewoon zullen blijven leven. Nadat de val vol is kun je het meenemen om vervolgens de dieren vrij te laten in de natuur. Doe dit natuurlijk niet in je eigen tuin, maar ga juist met de volle val naar een bos of een ander natuurgebied. Door dit te doen zul je niet zo snel weer last hebben van deze kolonie.

Zijn er nog meer opties om muizen weg te jagen?

Als muizen wegjagen je doel is maar je dit op een nog diervriendelijkere manier wilt doen dan is dit zeker mogelijk. Het is dan namelijk van belang om een leefomgeving te creëren die niet bepaald aantrekkelijk is voor de muizen. Onderdeel hiervan is onder meer het goed opbergen van je afval. Daarnaast is het ook van belang om je afval tijdig te laten ruimen en alles goed schoon te maken. Bovendien is het verstandig om diervoeder en levensmiddelen op te slaan in dozen of blikken waar de muisjes niet bij kunnen komen of niet doorheen kunnen knagen. Zie ook bepaalde materialen veilig te houden. Muizen kunnen namelijk onder andere plukken van textiel, karton en papier gebruiken voor hun nesten.

Wat kan een expert voor je doen?

Muizen verjagen kun je dus in principe zelf doen, al zul je dan wel wat kwalitatieve hulpmiddelen aan moeten schaffen. Toch is deze taak niet altijd even leuk, vooral omdat het echt lastig kan zijn. Het is daarom goed om er toch over na te denken om een expert in te schakelen. Deze professional zal altijd alle benodigde producten bij zich hebben om succesvol de muisjes weg te kunnen jagen. Nadat je zo’n deskundige hebt ingeschakeld dan zul je alsnog wel één keuze moeten maken. Wil je namelijk de muizen levend vangen of uitzetten of wil je juist een einde maken aan hun leven? Het is zeker verstandig om dit goed te overleggen met de ongedierte-expert.

De muizen moeten beslist blijven leven!

Als je beslist wilt dat de muizen in leven moeten blijven dan kan de deskundige twee dingen doen. Zo kan de expert de eerder genoemde muisvriendelijke vallen plaatsen in je huis of tuin. Hij zorgt daarnaast ook voor wering, wat echt van belang is. De professional kan namelijk allerlei kieren en gaten in je huis dichten waardoor de kans op een nieuwe muizenplaag sterk verkleind wordt. Zitten er in je woning ventilatieroosters? Hier kan dan gaas voor worden geplaatst.

De muizen mogen wel sterven!

Daarnaast zou je natuurlijk ook ervoor kunnen kiezen om de muizen wel af te laten maken. De deskundige zal ook genoeg middelen voorhanden hebben hiervoor. Zo zou de expert klemmen kunnen plaatsen in je woning of tuin, maar vallen met muizengif kunnen ook neergezet worden. Dit laatste is alleen binnenshuis mogelijk. Als je het gif buiten neerzet dan kunnen andere dieren namelijk ook vergiftigd raken, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Bovendien moet je dit helemaal niet willen, stel je voor dat je eigen kat vergiftigd raakt.

Hoe kun je muizen met succes verjagen?

Het zou dus mogelijk kunnen zijn om muizen zelf weg te jagen, maar over het algemeen is het toch wel beter om hier een expert voor in te schakelen. Door dit te doen weet je zeker dat de muizen met succes verjaagd worden. De deskundige kan je namelijk op allerlei verschillende manieren helpen. Er zijn immers allemaal diverse methodes beschikbaar die gebruikt kunnen worden om je van je muizenplaag af te helpen. De professional weet precies hoe deze manieren allemaal uitgevoerd moeten worden. Hierdoor zul jij dus gegarandeerd geen last meer hebben van het ongedierte.

Toch nog last van ongedierte?

Maak direct een afspraak met een ongedierte bestrijder bij jou in de buurt voor een goed advies voor het bestrijden van ondegedierte. Onze bestrijder komt graag bij jou langs voor een inspectie.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
Last van ongedierte?
Bel ons direct!
Klant waardering
9
189 reviews
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram