13/04/2021

Muizen bestrijden in spouw

Soort ongedierte: 

Hoe kun je de muizen bestrijden in spouwmuur?

Muizen in huis, daar zit niemand op te wachten. Al door de allerkleinste openingen kunnen deze diertjes je woning betreden. Zelfs een kiertje van vijf millimeter kan al genoeg zijn voor een muis, wat vervolgens voor veel problemen kan zorgen in je huis. Dit komt doordat de muizen veel plekken zullen vinden in je woning waar ze zich kunnen verschuilen. Zo zitten ze vaak in de keuken, wat natuurlijk komt doordat ze hier eenvoudig voedsel kunnen vinden. Muizen in de muur is daarnaast ook een veel voorkomend probleem. Muizen in spouwmuur is al helemaal erg, wat vooral komt doordat de spouwmuur zo groot is. Dit zorgt ervoor dat je niet precies weet waar de beestjes zich bevinden. Gelukkig is muizen bestrijden in spouwmuur wel mogelijk, waarover je meer zult lezen in dit artikel.

Waarom gaan muizen zich verschuilen in de spouwmuur?

Voordat je begint met het muizen bestrijden in spouw is het slim om hier wat meer informatie over in te winnen. Zo is het goed om te weten wat überhaupt de oorzaken zijn van de muizen in de muur. De spouwmuur kan als vestigingsplaats gekozen worden door het ongedierte vanwege diverse redenen. Zo is het natuurlijk een goede schuilplek, wij kunnen hier immers niet komen. Daarnaast zal het ook zeker helpen als er een voedselvoorraad in de buurt is van de spouwmuur, zo kan de muis immers eenvoudig en snel wat eten halen. Hierbij kun je denken aan een moestuin, maar ook een container vol afval en restvoedsel. Het diertje kan dan snel eerst wat voedsel inslaan, waarna het dit rustig zal opeten in de spouw. Muizen in spouwmuur kan ook komen doordat de buitenmuur slecht is, denk hierbij aan gaten of kiertjes waar de muizen doorheen kunnen. Dit is natuurlijk een gemakkelijke toegang voor het ongedierte.

Muizen in de muur, wat zijn de gevolgen hiervan?

Zitten er muizen in je spouwmuur? De kans is dan groot dat je last zult krijgen van allerlei vervelende gevolgen. Zo kunnen de muizen via de spouw zich verspreiden door de hele woning. Het is zelfs mogelijk voor de diertjes om zich te verplaatsen naar de eerste of tweede verdieping. Hierdoor zou het dus maar zo kunnen dat je een muizenplaag in je hele woning zult hebben. Daarnaast kunnen de beestjes ook schade aanrichten in een muur. Ze kunnen bijvoorbeeld de isolatie vernielen doordat ze hieraan vreten. Nog vervelender zijn de uitwerpselen van de muizen in spouwmuur. Het ongedierte zal immers gaan poepen en plassen in de muur, wat na een tijdje zal zorgen voor veel stankoverlast. Het ergste is nog dat je het constant ruikt, maar je kunt het niet zien. Daardoor kun je het ook niet opruimen, wat natuurlijk tevens het geval is doordat je niet echt in de spouw kunt komen.

Muizen bestrijden in spouw, dat doe je zo!

Als je ervoor kiest om de muizen bestrijden in spouwmuur zelf te doen dan is het goed om te weten hoe je dit überhaupt precies moet doen. Je hoeft dit klusje immers niet zelf uit te voeren, het kan in sommige gevallen zelfs beter zijn om een deskundige in te schakelen hiervoor. Zo zul je zeker weten dat het ongedierte niet meer voor problemen kan zorgen in je spouw. Vooral als je helemaal geen voorkennis hebt zal het lastig worden om de muizen in de spouwmuur te bestrijden. Als je alsnog van plan bent om dit probleem zelf aan te pakken dan is het zeker verstandig om de onderstaande stappen hiervoor te gebruiken. Met behulp van dit stappenplan zal de kans op succes toch wel een stukje groter worden.

Stap 1: Begin met het benaderen van je buren

Als je in een twee onder een kapwoning woont of in een rijtjeshuis dan is het verstandig om eerst even aan te bellen bij de buren. De kans is dan namelijk heel groot dat de muizenplaag zich niet alleen in jouw spouwmuur bevindt. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het ongedierte de weg naar de woning van je buren ook al gevonden. Je moet daarom je buren vragen of zij ook last hebben van muizen in spouwmuur voordat je start met het bestrijden van dit probleem. Als je buren inderdaad ook de gevolgen van muizen in de muur ervaren zou het slim kunnen zijn om samen aan de slag te gaan om dit overlast op te lossen. Vele handen maken immers licht werk, terwijl jullie in principe ook nog samen een deskundige kunnen betalen als het niet lukt om zelf de muizen uit de spouwmuur te krijgen. Natuurlijk willen jullie het eerst wel zelf proberen, waarbij de onderstaande stappen zullen helpen.

Stap 2: Pak de oorzaken van het probleem aan

De muizen komen over het algemeen niet voor niets terecht in je spouwmuur. Daar zit eigenlijk altijd een reden achter. Eerder zijn al een paar oorzaken genoemd van dit probleem. Zo zou het kunnen dat er gaten in de muur zitten waardoor de muisjes toegang hebben tot je huis. Is dit het geval? Het is dan zeker verstandig om deze openingen op te vullen, maar dit moet je pas doen nadat je het ongedierte hebt verjaagd. Hierdoor zul je er al voor zorgen dat er geen nieuwe beestjes je woning in kunnen komen. Daarnaast is het ook slim om uit te zoeken of er een voedselvoorraad in de buurt van de spouwmuur van je huis is. Hierbij kun je dus denken aan een vuilniscontainer, prullenbak of moestuin. Het is verstandig om deze items te verplaatsen als ze inderdaad dichtbij de muur staan. Bij een prullenbak of container is dit natuurlijk eenvoudig te doen, bij een moestuin wordt het mogelijk wel wat lastiger. Alsnog valt het zeker aan te raden om de moestuin te verplaatsen want dit kan het muizenprobleem oplossen. Door dit te doen zal het voor de muizen namelijk al minder aantrekkelijk zijn om zich te nestelen in je spouwmuur. Ook moet je ervoor zorgen dat je helemaal geen voedsel rond laat slingeren rond of in je huis. Muizen houden hier namelijk van en hoeven maar een beetje eten per dag om te overleven, wat dus al mogelijk is met wat kruimeltjes.

Stap 3: Zorg voor een ondraaglijke omgeving in de spouwmuur

Nadat je je buren benaderd hebt om te vragen of zij ook overlast van de muizen ervaren en de oorzaken van het probleem te lijf bent gegaan ben je klaar om te beginnen met de derde stap. Dit bestaat uit het creëren van een ondraaglijke omgeving voor de muizen in spouwmuur. Je kunt dit op meerdere manieren uitvoeren. Toch is het zeer verstandig om ervoor te kiezen om ultrasoon geluid in te zetten. Zo kun je muizen bestrijden in spouw. Je zult dit extreem hoge geluid zelf helemaal niet horen, maar het ongedierte hoort deze toon wel. Zij hebben bovendien echt een ontzettende hekel aan dit geluid. Door het speciale apparaat dat je nodig hebt om het ultrasoon geluid in de spouwmuur te laten horen een tijdje aan te laten zetten is de kans heel groot dat de muisjes je spouw zullen verlaten. Dit komt echt puur doordat je voor hen een ondraaglijke omgeving creëert aangezien zij niet in een muur kunnen leven waar ze constant die hoge toon horen. Het kan overigens wel relatief lang duren voordat ze je spouwmuur verlaten.

Stap 4: Maak de toegangen dicht

Heb je het apparaat dat zorgt voor het ultrasoon geluid inmiddels een tijdje aan laten staan en heb je geen last meer van muizen in de muur? Je kunt dan eindelijk beginnen met het dichten van de kiertjes en gaatjes in de spouwmuur. Door dit te doen zul je voorkomen dat de beestjes opnieuw je huis in gaan via deze openingen. Je kunt hiervoor het beste gaas gebruiken. Dit kun je namelijk voor een opening spannen, wat ervoor zorgt dat een muis er niet meer naar binnen kan. Natuurlijk moeten de gaten in het gaas dan niet te groot zijn, muizen zijn immers kleine dieren. Daarnaast moet je niet alleen aan de toegangen binnen denken, maar ook aan de openingen die buiten zijn. Zo moet je bijvoorbeeld gaas plaatsen voor de ontluchtingsgaten in je buitenmuur.

Stap 5: Schakel een deskundige in!

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd maar helaas nog altijd last hebt van muizen in spouwmuur dan zal het toch echt slim zijn om een expert in te schakelen. Dit moet dus een specialist zijn op het gebied van het bestrijden van ongedierte. Door dit te doen zullen de muizen in de muur gegarandeerd op een optimale wijze bestreden worden, waardoor je echt geen overlast meer zult ervaren dat veroorzaakt werd door dit ongedierte. Dit komt doordat de ongedierte-deskundige precies weet hoe hij of zij de muizen in spouwmuur te lijf moet gaan. Daarnaast kan de professional ook preventieve maatregelen nemen. Dit zal ervoor zorgen dat de muisjes niet terugkeren in je spouw, dus met behulp van deze maatregelen zul je in de toekomst niet opnieuw te maken krijgen met muizen in de spouwmuur.

Toch nog last van ongedierte?

Maak direct een afspraak met een ongedierte bestrijder bij jou in de buurt voor een goed advies voor het bestrijden van ondegedierte. Onze bestrijder komt graag bij jou langs voor een inspectie.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
Last van ongedierte?
Bel ons direct!
Klant waardering
9
189 reviews
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram