Klant beoordeling
189 reviews
9

Schimmelsbestrijding

last van Schimmels? Laat BestrijdingsGilde je helpen!

Vind een lokale bestrijder of bel direct!

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
Schimmels

Schimmels

Een schimmel kun je gemakkelijk herkennen. De schimmel ontwikkelt zich als pluizige of donzige plekken op organisch materiaal. Schimmels zullen zich pas nestelen wanneer de ondergrond vochtig genoeg is. Sommige schimmels hebben een bovengronds vruchtlichaam. Deze vruchtlichamen zijn bij de meeste mensen beter bekend als paddenstoelen.

Vind een Schimmelsbestrijder in de buurt

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
 • Schimmels noemen we ook wel zwammen en ze komen in vele soorten voor.
 • Schimmels gedijen het beste in vochtige, donkere ruimtes en omgevingen.
 • Zwarte schimmel komt veel voor in huis. We komen ze voornamelijk tegen in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.
 • De huiszwam kan serieuze schade aanrichten aan de fundering van je huis, maar is ook nog eens erg slecht voor de gezondheid van de mens.
 • Schimmel verwijderen is een smerige klus. Is er sprake van veel overlast of bevindt de schimmel zich op moeilijk bereikbare plekken, dan maakt een professionele ongediertebestrijder je het makkelijk door schimmel in je woning te verwijderen.

Alles wat je moet weten over schimmels

Zodra je pluizige of donzige plekken op organisch materiaal ontdekt, weet je genoeg. Jakkes, schimmel in huis! Schimmels zullen zich pas nestelen als de ondergrond vochtig genoeg is. Sommige schimmels hebben een bovengronds vruchtlichaam. Deze vruchtlichamen zijn bij de meeste mensen beter bekend als paddenstoelen. Andere schimmelsoorten zijn zichtbaar als een grijze of witte wollen laag. Zoals je bijvoorbeeld op bedorven fruit en groente ziet, want ook dat is schimmel. De schimmel komt in vele verschillende vormen en kleuren voor, maar meestal zijn schimmels wit, grijs of zwart.

 

Help ik heb schimmel in mijn woning

Een paddenstoel is het vruchtlichaam van een schimmel. De witte laag op een bedorven stuk fruit is ook schimmel. Vochtige ondergronden zijn ideale broedplaatsen voor schimmels. De hoofdreden dat je schimmel vaak in vochtigere ruimtes van je huis aantreft. Ook kelders en kruipruimtes zijn vatbaar voor schimmels. Bedorven etenswaren kunnen ook bol staan van de schimmel, en vaak bereikt de bedompte geur je al voordat je de schimmel ook maar hebt gezien. Schimmels kunnen er aan de andere kant van de medaille uitgerekend voor zorgen dat een product eetbaar wordt gemaakt. De ironie, toch?!

Alle schimmelsoorten bij elkaar opgeteld, zijn er in totaal wel duizenden verschillende soorten. Schimmels kunnen zowel eencellig of meercellig zijn. Een meercellige schimmel zal zich verspreiden door zogeheten schimmeldraden. Schimmels helpen bij de afbraak van organisch materiaal in de natuur en zijn dus wel degelijk van groot belang in de ecologie. Toch zorgen diezelfde schimmels ook voor houtrot en de kans op het instorten van gebouwen als je er niets tegen doet. Daarom is het verstandig om bij het treffen van een schimmel, er direct een professional naar te laten kijken.

De functie die een schimmel heeft verschilt van soort tot soort. Sommige schimmels vormen paddenstoelen en worden voor consumptie ingezet. Dit is bijvoorbeeld ook het geval bij yoghurt en kaas. Andere soorten schimmels worden gebruikt voor het maken van antibiotica en penicilline. Je leest het: zonder schimmels kunnen we eigenlijk helemaal niet! De huiszwam, ook weer een schimmelsoort, is enorm schadelijk voor houtsoorten. Deze schimmel kan namelijk houtrot veroorzaken en gebouwen laten instorten als er niet vlot mee afgerekend wordt.

Schakel een professional in!

Tref je schimmel aan, schakel dan zo snel mogelijk een professionele bestrijder in. Die kan de schimmel op de juiste manier verwijderen.

Sidebar Offerte

Maak direct een afspraak!

Maak direct een afspraak met een ongedierte bestrijder bij jou in de buurt voor een goed advies voor het bestrijden van ondegedierte. Onze bestrijder komt graag bij jou langs voor een inspectie.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF

Klanten beoordelen ons met een 9 

Wat anderen van ons vinden

BestrijdingsGilde heeft mij goed geholpen met het vinden van een lokale ongedierte bestrijder bij mij in de buurt.
 • Ik liep al 6 maanden met klachten, ik had al 2 andere bedrijven laten komen maar die konden niets vinden. Dankzij BestrijdingsGilde ben ik na 3 behandelingen gelukkig bedwants vrij.
  Jamy Koetsier
  Ik had in de ochtend gebeld en in de middag waren ze er al. Super service en nette mensen.
  Maarten Steivers
  Dit bedrijf heeft mij en mijn dochtertje supersnel van ons muizen probleem afgeholpen, al binnen 30 minuten na mijn telefoontje waren ze ter plaatse
  Claudia Di Marco
Last van ongedierte?
Bel ons direct!
Klant waardering
9
189 reviews
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram