07/09/2021

Zilvervisjes in bed

Soort ongedierte: 

Zilvervisjes in bed, HELP

Zilvervisjes in bed, daar zit natuurlijk echt helemaal niet op te wachten. Toch kan dit helaas nog wel eens gebeuren. Sterker nog, het komt zelfs best vaak voor. Zilvervisjes vind je met name in slaapkamers die niet genoeg gelucht worden. Je hebt dan dus last van zilvervisjes in huis, wat kan uitgroeien tot een ware plaag. Ze komen dan namelijk echt overal te zitten, niet alleen in bed. De zilvervisjes vind je dan namelijk ook direct in de keuken, woonkamer en badkamer. Hartstikke goor, dus zilvervisjes bestrijden zal dan zeker moeten gebeuren. Hoe je dit kunt doen wordt uitgelegd in dit artikel, terwijl het voorkomen van zilvervisjes ook uitgelegd wordt.

Waar komen zilvervisjes in huis vandaan?

Zilvervisjes kruipen van woning naar woning en van ruimte naar ruimte. Dit doen ze door kleine gaatjes en kiertjes in de muren en plafonds. Vaak leven ze op plekken die lekker warm en vochtig zijn. Hierdoor kun je ook last krijgen van zilvervisjes nieuwbouw. Dit is het geval aangezien nieuwbouwhuizen erg geschikt zijn voor de kleine insecten aangezien er nog jarenlang vocht uit het hout en beton verdampt dat ingezet is voor het bouwen van de woningen. Ook komt dit doordat de nieuwbouwwoningen over het algemeen heel erg goed geïsoleerd zijn. Toch kunnen de zilvervisjes ook zeker in oudere huizen zitten, waarbij ze met name in de slaapkamer, zolder, badkamer en kelder zitten. Desondanks kun je ze ook in andere ruimtes van je woning tegenkomen. Je kunt zilvervisjes in bed dus ook tegenkomen, wat komt doordat ze houden van warme en vochtige omgeving. Elke nacht verwarm je het bed immers met je eigen lichaam, terwijl het matras ook nog eens vochtig wordt door je adem en zweet. Dit maakt het een extreem geschikte leefomgeving voor de zilvervisjes, wat je kunt voorkomen door de slaapkamer met enige regelmaat te verluchten.

Hoe komen de zilvervisjes in bed?

Zoals inmiddels al een paar keer genoemd is houden zilvervisjes echt van plekjes die zowel warm als vochtig is. Vaak vinden ze zo’n locatie bij de cv ketel, maar ze kunnen zich ook verstoppen in de keuken of badkamer. Sterker nog, je kunt ze echt in elke kamer vinden. Dit komt doordat deze insecten extreem klein zijn, waardoor ze zich door allerlei kiertjes en gaatjes kunnen werken om naar een andere ruimte te gaan. Dit is mogelijk bij de muren, maar ook bij de plafonds. Zilvervisjes kunnen namelijk op de wand omhoog lopen en zo op het plafond terecht komen. Hier kunnen ze natuurlijk wel vanaf vallen, waardoor ze zomaar ineens pardoes in je bed belanden. Dat is uiteraard niet bepaald een fris idee, terwijl de zilvervisjes ook nog eens via de poten van je bed naar boven kunnen klimmen om je matras te bereiken. Ze kunnen dus echt overal vandaan komen. Waarom ze voor je bed kiezen? Omdat het zeer behaaglijk is in je bed. Je warmte het op door je lichaamswarmte, terwijl het matras ook nog eens vochtig is doordat je ’s nachts zweet. Daarnaast zijn er ook nog eens veel verstopplekjes in bed, bijvoorbeeld in de dekens en lakens. Je kunt dan ook zomaar ineens een zilvervisje zien als je bed in gaat.

Toch nog last van ongedierte?

Maak direct een afspraak met een ongedierte bestrijder bij jou in de buurt voor een goed advies voor het bestrijden van ondegedierte. Onze bestrijder komt graag bij jou langs voor een inspectie.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
OF
Last van ongedierte?
Bel ons direct!
Klant waardering
9
189 reviews
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram